Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Plăcintă cu unt de arahide
Ingrediente
230 grame cremă de brânză, la temperatura camerei
o cană şi două linguri de unt de arahide
o jumătate de cană de zahăr
patru căni şi jumătate de frişcă bătută fără lapte
o formă de plăcintă gata preparată
un borcan şi două linguri de topping ciocolată fierbinte
Metoda de preparare
1. Se amestecă împreună crema de brânză, untul de arahide, mai puţin cele 2 linguri şi zahărul într-un bol mediu.
2. Se adaugă şi se amestecă cu grijă 3 căni de frişcă.
3. Se toarnă în forma de plăcintă.
4. Se întinde amestecul până la marginile plăcintei.
5. Se încălzeşte toppingul de ciocolată, mai puţin 2 linguri (50 grame) într-un recipient la microunde timp de 60 secunde.
6. Se întinde toppingul fierbinte peste amestecul de unt de arahide în forma de plăcintă până acoperă tot.
7. Se pune în frigider timp de 2 ore.
8. Se împrăştie o cană şi jumătate frişcă, rămasă, peste partea de sus a plăcintei din frigider.
9. Se pune toppingul fierbinte rămas în pungă de plastic, se taie un colţ şi se scurge subţire peste partea de sus a plăcintei.
10. Se frământă ultimele două linguri de unt de arahide în pungă de plastic, se taie un colţ şi se scurge subţire peste partea de sus într-un model.
Observaţii
• Timpul de preparare este de două ore şi un sfert, iar cantităţile indicate sunt pentru 8 porţii.