Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Tehnologie

    Prima mașină zburătoare intră în teste în Statele Unite

    Compania Alef Aeronautics, din Statele Unite, a obținut autorizațiile necesare pentru a efectua teste rutiere și aeriene cu mașina sa electrică zburătoare, Model A.



    Prima mașină zburătoare intră în teste în Statele Unite.


    Este prima dată când o mașină de acest tip primește o certificare de navigabilitate de la Agenția de Aviație Civilă a Statelor Unite.

    Modelul A este o mașină echipată cu patru elice pe fiecare parte. Poate decola și ateriza pe verticală, iar în zbor, adoptă o poziție similară cu a unei drone.

    Poate transporta două persoane și poate călători pe drumuri normale. Mașina a fost concepută pentru a zbura doar pe distanțe scurte pentru a evita obstacolele.

    Autonomia sa este de 322 km pe drum și 177 km în zbor.

    Alef Aeronautics a deschis și precomenzi pentru Model A, care pornește de la 300.000 USD. Vehiculul ar putea intra în circulație în 2025.

    4 IULIE 2023



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Oamenii de știință au descoperit că o mică modificare a tehnologiei de fabricație a crescut performanța într-un tip de baterie cu electrolit solid pentru vehicule electrice.
    Cercetătorii au făcut o descoperire revoluționară în tehnologia bateriilor, găsind o modalitate de a crea o baterie eficientă folosind zinc, un metal ușor disponibil și ieftin, în locul metalelor rare utilizate în mod obișnuit în bateriile cu litiu.
    Cercetătorii de la Universitatea de Ştiinţe Aplicate din Zurich, Elveţia, au declarat că un sistem de re-alimentare în zbor a avioanelor de pasageri ar putea reduce cantitatea de kerosen necesară pentru un zbor de cursă lungă cu aproape un sfert.
    Un nou polimer capabil să susţină de 1000 de ori masa proprie, care poate fi întins şi îşi pastrează forma până la o încălzire puţin peste temperatura camerei, ar putea schimba pentru totdeauna lumea medicinei şi a modei.
    Google intenţionează să-şi consolideze prin cămăşi de protecţie făcute dintr-un material asemănător cu Kevlarul, cablurile sale submarine de fibră optică, deoarece rechinii muşcă din ele. Compania Google deţine o reţea de peste 160000 km de cablu din fibră optică, întinsă pe tot globul.
    Condiţiile meteorologice nefavorabile au obligat avionul Solar Impulse să se întoarcă în Japonia pentru a ateriza, abandonând încercarea record de a traversa Oceanul Pacific folosind doar energia solară.