Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Ştiri / Societate

    Primul pod ce uneşte două vârfuri de munte, inaugurat în Elveţia

    Noul Peak Walk deschis la Glacier 3000, primul pod suspendat din lume care conectează două vârfuri de munte, a fost inaugurat vineri lângă Les Diablerets, în cantonul Vaud din Elveţia.



    Podul care uneşte vârful Glacier 3000 cu vârful Scex Rouge, Elveţia.


    Podul suspendat, lung de 107 metri, leagă vârful Glacier 3000 cu Scex Rouge, devenind primul pod suspendat din lume care uneşte două vârfuri.

    Construcţia podului a costat 1,8 milioane de franci elveţieni şi a început în septembrie, după ce a trecut vremea rea din perioada de vară.

    Podul, la o altitudine de 2971 de metri, va fi capabil să susţina până la 300 de persoane simultan, dar din motive de siguranţă, numărul va fi limitat la 150. Este conceput pentru a rezista la condiţii de vreme extreme care apar de multe ori pe vârful Glacier 3000, inclusiv zăpadă şi vânt de până la 200 kilometri pe oră.

    Podul este deschis publicului pe tot parcursul anului şi trecerea pe pod este gratuită.


    28 OCTOMBRIE 2014



    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Uraganul Harvey a continuat să lovească statul american Texas, iar prognozele au avertizat că ploile vor continua în zilele următoare, inundaţiile răspândindu-se în statele vecine.
    Compania chiliană Ingeniería y Construcción SA a început construcţia unui drum spre creasta Cerro Armazones. Aici va fi construit European Extremely Large Telescope (E-ELT), la o altitudine de 3060 metri.
    Tunelul Gotthard, lung de 57 kilometri, cel mai lung și mai adânc tunel feroviar din lume, s-a deschis oficial în Elveţia.
    Cel mai mare pachebot din lume, nava de croazieră "Harmony of the Seas" din clasa Oasis, construit de şantierele navale din Saint-Nazaire (vestul Franţei), a fost pus pe linia de plutire înainte de livrarea care va avea loc în aprilie 2016.
    O înţelegere între compania Hyperloop Transport Technologies şi Slovacia, privind introducerea transportului tubular cu viteze de 1100 kilometri pe oră, ar reduce călătoria cu trenul între Viena şi Bratislava la doar opt minute.
    China a inaugurat oficial cea mai lungă cale ferată de mare viteză din lume, Beijing-Guangzhou, cu o lungime de 2298 km. Trenurile pe această rută merg cu 300 km/h, ceea ce reduce timpul de călătorie între capitală şi Guangzhou, un puternic centru economic în sudul Chinei, de la peste 20 de ore la numai opt.