Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Terapii / Masajul

    Principiile masajului

    Pentru a fi un bun maseur, o persoană trebuie să fie atent la forma şi funcţiile musculaturii. Cel care urmăreşte contururile naturale ale corpului şi circulaţiile acestuia asigură cel mai eficient masaj. Cel care lucrează împotriva structurii naturale ale corpului creează dezechilibre şi boală.

    Corpul poate fi împărţit în trei regiuni generale:

    • Regiunea de la baza coloanei vertebrale până la cap (trunchi şi cap).
    • Regiunea de la pelvis până la degetele de la picioare.
    • Regiunea de la clavicule până la vârfurile degetelor de la mâini.

    Forma muşchilor din prima regiune – de la baza craniului până la coccis – este rotundă, iar energia circulă de sus în jos şi invers.

    În formarea membrelor la un embrion, această parte se dezvoltă prima, ca o unitate. Cel care se dezvoltă primul este capul, apoi restul ovulului fertilizat urmând mitoza şi meioza devine restul trunchiului, până la baza coloanei vertebrale.

    Aşadar că aceste părţi sunt de fapt o unitate şi trebuie masate ca o unitate.

    În cea de-a doua regiune, energia se mişcă în jos de la pelvis către picioare după cum corpul împinge cu picioarele împotriva pământului şi a forţei gravitaţionale.

    Circulaţia este descendentă după cum această parte se păstrează în contact cu pământul şi este regiunea de jos a corpului. Aceasta este partea corpului proiectată pentru funcţia de împingere.

    În cea de-a treia regiune, partea superioară a braţelor, coatele, antebraţele, încheieturile mâinii, palmele şi degetele formează un întreg coordonat pentru a atrage energia în corp. Aceasta este secţiunea de tragere.

    Atât în a doua regiune cât şi în cea de-a treia, formarea musculaturii este lineară, şi energia circulă de la trunchi în jos şi către exterior.

    Mâinile se folosesc pentru a trage energia în corp. Aşadar aceste mâini lucrează ca un vehicul pentru energia vitală.

    Degetele sunt cea mai importantă parte a mâinilor, întrucât ele transmit energia. Multe minuni sunt legate de senzaţia de atingere şi de transferul de energie prin vârfurile degetelor mâinii de la un om la altul.

    Uleiul trebuie aplicat corespunzător structurii fiecăreia dintre aceste trei diviziuni majore.

    În lucrul cu partea din faţă a trunchiului, mâinile trebuie să facă o mişcare descendentă de la gât, spre piept, abdomen, talie.

    Totuşi, în partea din spate a corpului, cu excepţia jocurilor senzuale, mâinile trebuie să se mişte ascendent de la baza coloanei vertebrale către baza craniului, şi exterior de la zona cutiei toracice.

    Dacă masajul porţiunii din spate a trunchiului începe de la gât şi se mută descendent de-a lungul coloanei vertebrale către pelvis, energia este trasă în jos cu mâinile.

    Cele mai senzuale jocuri încep în această manieră, prin baterea uşoară a părţii din spate a craniului, mâinile mutându-se gradat descendent.

    Această circulaţie energetică descendentă lucrează contrar principiilor masajului - care cere o mai bună circulaţie a energiei în mod ascendent - şi nu trebuie folosită astfel decât în jocurile sexuale.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA

    Masajul relaxează corpul şi îndepărtează tensiunile. Persoanele care suferă de insomnie, sau cei care nu se pot bucura de un somn odihnitor ar trebui să-şi maseze corpul (în special capul şi tălpile) înainte de culcare.
    Persoanele care îşi doresc un corp sănătos, pe tot timpul vieţii, trebuie să adopte masajul ca practică zilnică. Ei trebuie să-şi maseze corpul zilnic pentru cel puţin treizeci până la patruzeci şi cinci de minute înainte de baie.
    Limfa se găseşte peste tot în afara celulelor corpului uman, exceptând creierul, măduva spinării şi ţesutul profund al muşchilor scheletici. Este un fluid limpede sau lăptos care provine din scurgerea capilarelor sanguine.
    Masajul, atunci când respectă structura musculaturii şi este executat un timp suficient de mare, poate oferi mai multe avantaje decât exerciţiile fizice.
    Masajul ca practică zilnică oferă multe beneficii. Căldura şi vitalitatea corpului cresc pe măsură ce inima şi sistemul circulator se deschid pentru a furniza oxigen proaspăt şi energie vitală către toate părţile corpului, eliminând în acelaşi timp gazele reziduale şi toxinele.
    Masajul care se face în scopul relaxării trebuie să fie foarte blând. Nu trebuie aplicată în niciun caz o presiune care nu ar putea fi suportată. Ar trebui utilizate frământarea, frecarea ușoară, mângâierea și strângerea blândă.