Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Ratatouille pentru copii
Ratatouille este o mâncare tradiţională provensală. Această versiune a reţetei este ideală pentru copii, este simplu de făcut şi foarte sănătoasă.
Ingrediente
400 grame de fasole gata fiartă (o cutie)
1 ceapă tocată fin
1 dovlecel tocat mărunt
1 ardei roşu tocat mărunt
1 ardei verde tocat mărunt
1 căţel de usturoi tocat / zdrobit (opţional)
Mod de preparare
1. Se pune o tigaie pe aragaz la foc mediu.
2. Se prăjeşte uşor ceapa şi usturoiul într-un pic de ulei. 5 minute ar trebui să fie suficient pentru a începe să se înmoaie.
3. Se adaugă ardeii şi dovlecelul şi se continuă să se prăjească ușor timp de încă 4-5 minute, până când ingredientele se înmoaie.
4. Se adaugă fasolea şi se încălzeşte amestecând.
Se serveşte într-un bol sau cu pâine prăjită ca fel principal la o masă.