Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Omletă

    O mâncare cunoscută de toată lumea.

    Ingrediente

    3 ouă
    2-3 linguri lapte (opţional)
    2 linguriţe unt
    1/4 linguriţă sare (sau după gust)
    1/8 linguriţă de piper negru (sau după gust)

    Mod de preparare

    1. Se sparg ouăle într-o cană de măsurare.

    2. Se adaugă laptele, dacă se doreşte, şi sarea.

    3. Se bate amestecul folosind un tel sau o furculiţă, până când devine spumos.

    4. Se topeşte untul într-o tigaie la foc mediu.

    5. Se toarnă ouăle în tigaie.

    6. Se amestecă, astfel încât, cât mai mult ou să atingă tigaia fierbinte. Agitarea rapidă va crea bucăţi mici, în timp ce agitarea mai lentă va crea bucăţi mai mari.

    7. Se ia de pe foc chiar înainte de a simţi că sunt gătite, deoarece ouăle vor continua să se gătească şi după ce au fost scoase din tigaie. Ouăle sunt gata atunci când le dispare luciul.

    8. Se pun pe o farfurie.

    9. Se condimentează cu piper negru (piperul negru va arde şi va deveni amar dacă se adaugă înainte de preparare).

    10. Se serveşte. Se consumă ca atare sau cu ketchup (sos de roşii), salsa şi/sau pâine prăjită cu unt.

    Observaţii

    • Se poate folosi unt nesărat şi se poate renunţa la sare.

    • Se poate adăuga brânză rasă la amestec sau peste ouăle deja preparate.

    • Se poate folosi smântână în loc de lapte, pentru o versiune mai cremoasă şi bogată.

    • Se poate căli în unt o cană de legume tocate (ciuperci sau ardei gras) pentru câteva minute înainte de a adăuga amestecul de ou.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA