Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Pâine cu banane şi nuci

    Bananele și lapte bătut degresat dau acestei pâini prospeţime şi un conţinut scăzut de grăsimi.

    Ingrediente

    1 cană piure de banane coapte
    1/3 cană lapte bătut cu conţinut scăzut de grăsime
    1/2 cană zahăr brun
    1/4 cană margarină
    un ou
    2 căni făină cernută
    1 linguriţă praf de copt
    1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
    1/2 linguriță sare
    jumătate de cană nuci pecan tocate

    Cantităţile de mai sus sunt pentru o pâine care poate fi tăiată în felii cu grosimea de 1,3 cm.

    Mod de preparare

    1. Se incălzeşte cuptorul la 180ºC. Se unge cu ulei o tavă pentru pâine de 30x15 cm.

    2. Se amestecă piureul de banane şi laptele bătut; se pune deoparte.

    3. Se amestecă zahărul brun şi margarina până la uniformizare. Se bate oul. Se adaugă amestecul de banane; se bate bine.

    4. Se amestecă faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea; se adaugă dintr-o dată la ingredientele lichide. Se amestecă până la omogenizare.

    5. Se adaugă nucile şi se pune amestecul în tigaia pregătită.

    6. Se coace timp de 50-55 minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul iese curată. Se răceşte 5 minute în tigaie.

    7. Se scoate din tigaie şi se răceşte complet pe un raft de sârmă înainte de tranşare.

    Fiecare felie conţine

    • Calorii: 133
    • Grăsimi totale: 5 g
    • Grăsimi saturate: 1 g
    • Colesterol: 12 mg
    • Sodiu: 138 de mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA