Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Pâine cu banane şi nuci
Bananele și lapte bătut degresat dau acestei pâini prospeţime şi un conţinut scăzut de grăsimi.
Ingrediente
1 cană piure de banane coapte
1/3 cană lapte bătut cu conţinut scăzut de grăsime
1/2 cană zahăr brun
1/4 cană margarină
un ou
2 căni făină cernută
1 linguriţă praf de copt
1/2 linguriță bicarbonat de sodiu
1/2 linguriță sare
jumătate de cană nuci pecan tocate
Cantităţile de mai sus sunt pentru o pâine care poate fi tăiată în felii cu grosimea de 1,3 cm.
Mod de preparare
1. Se incălzeşte cuptorul la 180ºC. Se unge cu ulei o tavă pentru pâine de 30x15 cm.
2. Se amestecă piureul de banane şi laptele bătut; se pune deoparte.
3. Se amestecă zahărul brun şi margarina până la uniformizare. Se bate oul. Se adaugă amestecul de banane; se bate bine.
4. Se amestecă faina, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea; se adaugă dintr-o dată la ingredientele lichide. Se amestecă până la omogenizare.
5. Se adaugă nucile şi se pune amestecul în tigaia pregătită.
6. Se coace timp de 50-55 minute sau până când scobitoarea introdusă în centrul iese curată. Se răceşte 5 minute în tigaie.
7. Se scoate din tigaie şi se răceşte complet pe un raft de sârmă înainte de tranşare.
Fiecare felie conţine
• Calorii: 133
• Grăsimi totale: 5 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 12 mg
• Sodiu: 138 de mg