Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Pâine cu morcovi şi stafide
Această pâine gustoasă este săracă în grăsimi saturate şi colesterol, datorită folosirii unei cantităţi mici de ulei şi ouă.
Ingrediente
1-1/2 cană - făină cernută
1/2 cană - zahăr
1 linguriţă - praf de copt
1/4 linguriţă - bicarbonat de sodiu
1/2 linguriţă - sare
1-1/2 linguriţe - scorţisoară
1/4 linguriţă - enibahar
1 - ou, bătut
1/2 cană - apă
2 linguri - ulei vegetal
1/2 linguriţă - vanilie
1-1/2 cană - morcovi fin tocaţi
1/4 cană - nuci pecan tocate
1/4 cană - stafide aurii
Cantităţile de mai sus corespund pentru o pâine.
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC. Se unge cu puţin ulei o tavă de pâine de 23x13x8 cm.
2. Se amestecă bine ingredientele uscate într-un bol larg. Se face o gaură în centrul amestecului.
3. Într-un castron separat, se amestecă împreună ingredientele rămase; se adăuga acest amestec dintr-o dată la ingredientele uscate. Se amestecă doar suficient pentru a umezi şi distribui uniform morcovii.
4. Se pune în tavă amestecul obţinut. Se coace timp de 50 minute, sau până când o scobitoare introdusă în centrul pâinii iese curată.
5. Se răceşte 5 minute în tavă. Se scoate din tavă şi se răceşte complet pe un suport de sârmă, înainte de feliere.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 99
• Grăsimi totale: 3 g
• Grăsimi saturate: mai puţin de 1 g
• Colesterol: 12 mg
• Sodiu: 97 mg