Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Plăcintă de dovleac
Plăcinta de dovleac se poate servi caldă sau rece, acoperită cu frişcă sau nu.
Ingrediente
¾ cană (180 g) zahăr tos
½ linguriţă de sare
1 linguriţă scorţişoară măcinată
½ linguriţă ghimbir
¼ linguriţă cuişoare
2 ouă mari
1 cană (425 g) dovleac
1 cană (350 ml) lapte praf
1 crustă de plăcintă necoaptă
frişcă
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 210°C.
2. Se amestecă împreună zahăr, sare, scorţişoară, ghimbir, cuişoare, într-un bol mic. Se bat ouăle într-un castron mare; se adaugă dovleacul şi amestecul de zahăr şi condimente. Treptat, se amestecă şi laptele praf.
3. Se toarnă amestecul în crusta de plăcintă.
4. Se coace la 210°C timp de 15 minute. Se reduce temperatura la 180°C şi se coace 40-45 minute sau până când cuţitul inserat în apropiere de centru iese curat.
5. Se lasă să se răcească timp de două ore pe un grătar de sarmă.
6. Se acoperă cu frişcă înainte de servire.
Observaţii
Timpul de preparare este de 55-65 minute plus timpul de răcire de 2 ore, iar cantităţile indicate sunt pentru 8 porţii.