Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Prăjitură cu cireşe
O reţetă rapidă, delicioasă, ce se face în cinci minute, se serveşte caldă, dar este foarte bună şi rece.
Ingrediente
125 grame făină de prăjituri
3 ouă
8 linguriţe de zahăr
lapte
cireşe coapte, pietroase
smântână
Mod de preparare
1. Se bat şi se amestecă ouăle, apoi se adaugă zahărul şi se bate în continuare.
2. Se adaugă făina şi se amestecă bine, cu o furculiţă, sau chiar cu un mixer.
3. Se adaugă o mică cantitate de lapte, poate o jumatăte de cană şi se amestecă bine. Trebuie să ajungă la consistenţa unei smântâni, astfel încât o cireaşă pusă deasupra să nu se scufunde.
4. Se pune amestecul într-o tavă de prăjituri plată şi nu prea înaltă.
5. Se adaugă cireşele, putând face un model.
6. Se găteşte într-un cuptor preîncălzit la 225°C pentru 35-40 minute.
7. Se scoate din cuptor şi se poate presără zahăr deasupra, după gust.
8. Se serveşte încă fierbinte, cu un strop mare de smântână proaspătă. Este foarte bună şi rece.