Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Prăjitură de struguri, mere şi nuci
O prăjitură cu conţinut scăzut de grăsimi saturate şi sare, în care merele şi strugurii dau prospeţimea.
Ingrediente
5 căni de mere pentru tartă, decojite, tăiate mărunt
o cană de zahăr
o cană de struguri negri
o jumătate cană de nuci pecan tocate
un sfert cană de ulei vegetal
2 linguriţe vanilie
un ou bătut
doua căni şi jumătate de făină cernută
o linguriţă şi jumătate de bicarbonat de sodiu
2 linguriţe scorţisoară
Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 20 de porţii, de 8x5 cm fiecare.
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180ºC.
2. Se unge o tavă de 33x23x5 cm cu foarte puţin ulei.
3. Se amestecă bine într-un castron larg merele cu zahărul, cu strugurii şi nucile. Se lasă să stea 30 minute.
4. Se adaugă şi se amestecă apoi uleiul cu vanilia şi oul. Se cern împreună făina cu bicarbonatul şi scorţişoara. Se adaugă treptat în amestecul de mere şi se amestecă doar cât să se umezească ingredientele uscate.
5. Se răstoarnă aluatul astfel obţinut în tavă. Se coace 35 - 40 minute. Se răceşte uşor înainte de servire.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 188
• Grăsimi totale: 5 g
• Grăsimi saturate: mai puţin de 1 g
• Colesterol: 11 mg
• Sodiu: 68 de mg