Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Tartă cu miere
Un desert clasic şi sănătos.
Ingrediente
1 ou întreg mare
½ ceaşcă substitut de ou
spray cu ulei vegetal
1½ cană de lapte fără grăsimi
¼ cană plus 3 linguri de miere
1 linguriţă de vanilie
½ linguriţă rasă coajă de lămâie
½ linguriţă scorţişoară pisată
Cantităţile de mai sus corespund pentru 4 porţii de câte o jumătate de cană fiecare.
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 160°C.
2. Se pune o cratiţă cu apă pe aragaz la foc mediu şi se lasă până ajunge la fiert.
3. Se dau cu spray cu ulei pe patru boluri termorezistente pentru cremă.
4. Se combină oul, substitutul de ou, laptele, un sfert de ceaşcă, plus o lingură de miere, coaja de lămâie rasă şi vanilia. Se bate până se amestecă, dar să nu facă spumă.
5. Într-un castron separat, se combină 2 linguri de miere şi scorţişoara și se amestecă până la omogenizare.
6. Se aşează bolurile pentru cremă într-un vas de copt suficient de mare pentru a le cuprinde, plus baia de apă. Se toarnă ½ lingură de miere şi scorţişoară în fiecare bol. Se imparte amestecul de ou în mod egal în fiecare bol.
7. Se pune vasul de copt pe raftul din mijloc al cuptorului şi se toarnă apă clocotită în vasul de copt pană la o înălţime de 2,5 cm, având grijă să nu se stropească conţinutul bolurilor. Se coace timp de 45 minute sau până când o lamă de cuţit iese curată atunci când este introdusă în amestec.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 199
• Grăsimi totale: 2 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 55 mg
• Sodiu: 114 mg
• Fibre: 0 g
• Proteine: 8 g
• Carbohidraţi: 40 g
• Potasiu: 235 mg