Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Banana Curry
O mâncare asiatică.
Ingrediente
750 g de banane (uşor necoapte)
½ linguriţă seminţe de chimion
½ linguriţă turmeric praf
½ linguriţă garam masala sau pudră de curry bun
2 linguriţe suc de lămâie
o jumătate de pahar de lapte
4 linguri de smântână
½ linguriţă ardei roşu (chili)
30 g unt
puţină sare
Mod de preparare
1. Se taie bananele în felii de 2 cm.
2. Se adaugă la banane lapte, smântână, garam masala (sau curry) pulbere, chili, lămâie, eventual puţină sare.
3. Separat, se topeşte untul, se adaugă seminţele de chimen şi curcuma, se găteşte la nivel mediu pentru câteva minute, până când emană un miros parfumat.
4. Se adaugă bananele şi sosul lor.
5. Se găteşte pe o flacără uşoară până la gata (depinde de maturitate bananelor) - nu se depăşeşte momentul.
Observaţii
Cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.