Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Bruschetta
Un popular aperitiv italian, felii de pâine prăjită sau la grătar, frecate cu usturoi, stropite cu ulei de măsline şi condimentate cu sare şi piper. Este un fel de mâncare din tradiţia culinară a Italiei de Sud, deşi există variante în toată Italia.
Ingrediente
1 pâine italiană sau franceză, feliată la grosimea de 1 cm.
1/2 căpăţână de usturoi
sare de mare şi piper negru proaspăt macinat
ulei de măsline extra virgin
topping-uri la alegere
Mod de preparare
1. Se prăjesc feliile de pâine într-un cuptor, prăjitor de pâine, sau pe un grătar, până când devin aurii.
2. Se freacă imediat pâinea cu partea tăiată a usturoiului.
3. Se presară cu sare şi piper negru şi se stropesc generos cu ulei de măsline extra-virgin.
4. Se servesc calde, acoperite cu orice combinaţie de ingrediente de sezon dorită.
Observaţii
• Acest preparat de bază este frecvent acoperit cu combinaţii de ingrediente de sezon aromate. Se pot folosi roşii tocate cu rucola sau busuioc, fasole albă fiartă, ciuperci sote - preferabil soiuri sălbatice, sau un amestec de legume de vară tocate - ceapa roşie, castraveţi, roşii, oregano, frunze de pătrunjel, busuioc şi fulgi de ardei roşu.
• Timpul de preparare este de zece minute.