Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Camembert la cuptor
Una dintre reţetele preferate ale francezilor.
Ingrediente
o cutie de camembert
2 linguri de unt
1/2 ceaşcă de migdale feliate
4 mere feliate
o baghetă franţuzească uşor prăjită
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180°C.
2. Se pune camembertul înt-un vas termorezistent.
3. Se împrăştie migdalele feliate peste partea de sus a camembertului.
4. Se coace în cuptor 8-10 minute, sau până când brânza se înmoaie şi migdalele sunt uşor prăjite.
5. Se serveşte înconjurat cu felii de mere şi felii de baghetă.
În loc de migdale se poate folosi un căţel de usturoi tăiat în felii foarte subţiri, felii care se înfig în brânză. Camembertul se găteşte în cutia sa de lemn. Se serveşte cu multă pâine proaspătă şi se mănâncă întingând pâinea în brânza topită.