Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Cartofi Tropicana
Un fel de mâncare exotic şi consistent.
Ingrediente
o legătură de sfeclă elveţiană (mangold, sfeclă pentru frunze). Se poate înlocui cu frunze de spanac
3-4 cartofi dulci medii
2 cepe medii
500 grame brânză de vaci
o jumătate de cană de smântână de nucă de cocos
1 linguriţă nucşoară
o linguriţă şi jumătate de sare de ceai
brânză rasă
2 blaturi de pâine subţiri pentru partea de jos şi de sus
Mod de preparare
1. Se pune un blat de pâine pe fundul unui vas termorezistent.
2. Se pune un strat de felii de cartofi dulci şi ceapă în vasul de copt.
3. Se pune un strat de sfeclă elveţiană tocată (fără tulpini).
4. Se pune încă un strat de cartofi dulci felii foarte subţiri şi un strat de ceapă.
5. Se combină smântâna de nucă de cocos, brânza de vaci, sarea şi nucşoara într-o cratiţă şi se încălzeşte uşor pentru a combina ingredientele.
6. Se toarnă amestecul peste straturile de legume.
7. Se pune blatul de pâine pe partea de sus şi se unge cu ulei.
8. Se presară brânză rasă, dacă se doreşte.