Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Fasole lima şi spanac

    Un fel de mâncare plin de savoare şi fibre.

    Ingrediente

    2 căni de fasole lima congelată
    o jumătate de cană de ceapă tocată
    o cană de bulbi de fenicul clătiţi şi tăiaţi în fâşii
    o lingură ulei vegetal
    un sfert de cană de supă de pui
    un pachet de spanac frunze, clătite
    o lingură oţet
    piper negru măcinat
    o lingură arpagic uscat

    Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 4 porţii, de câte o cană fiecare.

    Mod de preparare

    1. Se fierbe fasolea într-o cratiţă în apă nesărată aproximativ 10 minute. Se scurge.

    2. Se prepară sote ceapa şi feniculul în ulei într-o tigaie.

    3. Se adaugă fasolea şi supa de pui în tigaie şi se acoperă. Se găteşte 2 minute.

    4. Se amestecă spanacul. Se acoperă şi se găteşte până se ofileşte spanacul, aproximativ 2 minute.

    5. Se amestecă cu oţet şi piper. Se acoperă şi se lasă să stea timp de 30 secunde.

    6. Se presară cu arpagic.

    Fiecare porţie contine

    • Calorii: 93
    • Grăsimi totale: 2 g
    • Grăsimi saturate: 1 g
    • Colesterol: 0 mg
    • Sodiu: 84 de mg
    • Fibre: 6 g
    • Proteine: 5 g
    • Carbohidraţi: 15 g
    • Potasiu: 452 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA