Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Fasole lima şi spanac
Un fel de mâncare plin de savoare şi fibre.
Ingrediente
2 căni de fasole lima congelată
o jumătate de cană de ceapă tocată
o cană de bulbi de fenicul clătiţi şi tăiaţi în fâşii
o lingură ulei vegetal
un sfert de cană de supă de pui
un pachet de spanac frunze, clătite
o lingură oţet
piper negru măcinat
o lingură arpagic uscat
Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 4 porţii, de câte o cană fiecare.
Mod de preparare
1. Se fierbe fasolea într-o cratiţă în apă nesărată aproximativ 10 minute. Se scurge.
2. Se prepară sote ceapa şi feniculul în ulei într-o tigaie.
3. Se adaugă fasolea şi supa de pui în tigaie şi se acoperă. Se găteşte 2 minute.
4. Se amestecă spanacul. Se acoperă şi se găteşte până se ofileşte spanacul, aproximativ 2 minute.
5. Se amestecă cu oţet şi piper. Se acoperă şi se lasă să stea timp de 30 secunde.
6. Se presară cu arpagic.
Fiecare porţie contine
• Calorii: 93
• Grăsimi totale: 2 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 0 mg
• Sodiu: 84 de mg
• Fibre: 6 g
• Proteine: 5 g
• Carbohidraţi: 15 g
• Potasiu: 452 mg