Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Fasole roşie şi orez
Un fel de mâncare clasic, rapid şi ușor. Se poate servi cu brocoli fiert.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
1 cană ceapă, tăiată în bucăţi
1 cană ardei gras verde, clătit
1 lingură usturoi, tocat sau presat (aproximativ 2-3 căţei)
1½ linguriţă de chimen
1½ linguriţă de oregano uscat
½ linguriţă de piper verde
1 cană supă de pui sau de legume cu conţinut scăzut de sodiu
½ cană orez brun instant, nefiert
2 cutii (400 grame fiecare) fasole roşie cu nivel scăzut de sodiu, clătită şi scursă
Cantităţile de mai sus corespund pentru 4 porţii de câte două căni fiecare.
Mod de preparare
1. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie pentru sote de 30 cm, pe foc mic. Se găteşte ceapa, amestecând din când în când, timp de 5 minute, până se înmoaie, dar nu se colorează în maro.
2. Între timp, ardeiul se taie în cubuleţe mici. Se adaugă piper verde la ceapa gătită. Se găteşte timp de 5 minute, amestecând din când în când.
3. Se adaugă usturoiul, chimenul şi oregano în tigaie. Se găteşte şi se amestecă un minut.
4. Se adaugă supa şi orezul în tigaie, odată cu ardeiul gras. Se amestecă bine, se acoperă şi se fierbe timp de 10 minute.
5. Între timp, se scurge fasolea şi se clăteşte bine.
6. Se adaugă fasolea în tigaie. Se amestecă bine. Se acoperă. Se fierbe timp de 5 minute pentru a încălzi fasolea şi a amesteca aromele.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 344
• Grăsimi totale: 5 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 2 mg
• Sodiu: 331 mg
• Fibre: 9 g
• Proteine: 18 g
• Carbohidraţi: 57 g
• Potasiu: 681 mg