Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Fasole verde aromată
O potrivire perfectă între fasolea verde şi condimentele folosite.
Ingrediente
2 kg fasole verde proaspătă
½ ceaşcă de apă
⅓ ceaşcă ceapă, tocată
4 căţei de usturoi, tocaţi
spray de gătit
½ linguriţă piper negru
½ linguriţă busuioc uscat
½ linguriţă oregano
Cantităţile de mai sus corespund pentru 7 porţii de câte o cană fiecare.
Mod de preparare
1. Se clăteşte fasolea verde şi se îndepărtează capetele.
2. Se pune fasolea verde într-o oală mare şi se adaugă jumătate de cană de apă rece.
3. Se găteşte fasolea verde pe plită la foc mediu timp de 10 minute.
4. Într-o tigaie se găteşte ceapa şi usturoiul tocat, timp de 5 minute sau până când sunt fragede şi foarte uşor rumenite.
5. Se adaugă ceapa, usturoiul, piperul negru, la fasolea verde. Se dă cu spray de gătit peste amestec şi se fierbe la foc mediu timp de încă 20 minute sau până când fasolea verde este fragedă, dar nu moale. Se amestecă din când în când.
6. Se presară busuioc uscat şi oregano peste fasolea verde. Se amestecă şi se serveşte.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 40
• Grăsimi totale: 0 g
• Grăsimi saturate: 0 g
• Colesterol: 0 mg
• Sodiu: 12 mg
• Fibre: 4 g
• Proteine: 2 g
• Carbohidraţi: 9 g
• Potasiu: 179 mg