Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Gazpacho
O supă rece de roşii, clasică, plină de legume proaspete din grădină, fără colesterol şi făcută cu foarte puţin ulei adăugat.
Ingrediente
4 căni suc de roşii
o jumătate de ceapă medie, curăţată şi tocată
un ardei mic verde, curăţat de pieliţă, de seminţe şi miez, tocat
un castravete mic, curăţat, tocat
o jumătate linguriţă sos Worcestershire
un căţel de usturoi tocat
o picătură sos de ardei iute
1/8 linguriţă piper roşu
1/4 linguriţă piper negru
2 linguri ulei de măsline
o cutie mare de roşii cuburi
2 linguri arpagic tocat sau ceapă scallion tocată
o lămâie tăiată în 6 felii
Cantităţile de mai sus sunt pentru 6 porţii de câte o cană fiecare.
Mod de preparare
1. Se pun două căni de suc de roşii şi toate ingredientele, cu excepţia roşiilor cuburi, arpagicului şi lămâiei, în blender.
2. Se face piure.
3. Se adaugă încet celelalte două căni de suc de roşii la piure. Se adaugă roşiile tocate. Se răceşte.
4. Se serveşte rece ca gheaţa în boluri individuale garnisite cu arpagic tocat şi felii de lămâie.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 87
• Grăsimi totale: 5 g
• Grăsimi saturate: mai puţin de 1 g
• Colesterol: 0 mg
• Sodiu: 593 de mg