Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Kovaim
Kovaim sunt găluşte ungureşti cu brânză.
Ingrediente
300 g de făină
3 ouă mari
1/2 cană cu apă
sare după gust
brânză ricotta uscată pentru umplutură
Mod de preparare
1. Se amestecă făina, sarea, ouăle şi apa într-un aluat. Se frămantă până când este foarte moale. Se acoperă aluatul într-un bol de plastic şi se lasă să se odihnească timp de cel puţin o jumătate de oră.
2. Se întinde aluatul într-o foaie cât mai subţire, de aproximativ trei milimetri grosime. Se taie în pătrate şi se umplu cu brânză (sau cartofi fierţi şi ceapă, sau brânză ricotta cu adaos de zahăr). Se pun în apă şi se fierb aproximativ cinci minute.
Observaţii
Se servesc calde. Această reţetă merge foarte bine cu brânză Cheddar şi ketchup.