Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Lasagnia cu sos de fasole

    O mâncare consistentă, pentru toată familia.

    Ingrediente

    1/2 lingură ulei de măsline
    1/2 ceapă mică, tocată
    o cutie boabe de fasole de 400 g, drenate şi tocate
    1/2 linguriţă oregano
    1/4 linguriţă piper
    un pachet de tăiţei pentru lasagnia
    240 ml (1 ceaşcă) branză de vaci
    1 căţel de usturoi, tocat
    240 g (1 ceaşcă) sos de tomate
    240 g (1 ceaşcă) piure de tomate
    1 lingură pastă de tomate
    1/2 linguriţă busuioc uscat
    100g - 170 g pachet de brânză mozzarella, rasă
    60 ml (1/4 cană) parmezan ras

    Mod de preparare

    1. Se gătesc tăiţeii pentru lasagnia.

    2. Se începe preîncălzirea cuptorului pentru 180°C.

    3. Se fac sote usturoiul şi ceapa.

    4. Se adaugă fasolea tocată şi se fierbe timp de 5 minute.

    5. Se adaugă sosul de roşii, roşiile piure, pasta de tomate, oregano, busuioc, piper şi se fierbe timp de 5 minute.

    6. Se ia un vas de copt de 30 cm x 20 cm şi se formează un strat folosind jumătate din tăiţei, sos, brânză de vaci şi mozzarella.

    7. Se repetă pentru a forma un al doilea strat.

    8. Se presară deasupra cu parmezan.

    9. Se coace descoperit la 180°C timp de 25 minute, până când tăiţeii sunt fragezi şi sosul fierbe.

    Observaţii

    Cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA