Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Lasagnia cu sos de fasole
O mâncare consistentă, pentru toată familia.
Ingrediente
1/2 lingură ulei de măsline
1/2 ceapă mică, tocată
o cutie boabe de fasole de 400 g, drenate şi tocate
1/2 linguriţă oregano
1/4 linguriţă piper
un pachet de tăiţei pentru lasagnia
240 ml (1 ceaşcă) branză de vaci
1 căţel de usturoi, tocat
240 g (1 ceaşcă) sos de tomate
240 g (1 ceaşcă) piure de tomate
1 lingură pastă de tomate
1/2 linguriţă busuioc uscat
100g - 170 g pachet de brânză mozzarella, rasă
60 ml (1/4 cană) parmezan ras
Mod de preparare
1. Se gătesc tăiţeii pentru lasagnia.
2. Se începe preîncălzirea cuptorului pentru 180°C.
3. Se fac sote usturoiul şi ceapa.
4. Se adaugă fasolea tocată şi se fierbe timp de 5 minute.
5. Se adaugă sosul de roşii, roşiile piure, pasta de tomate, oregano, busuioc, piper şi se fierbe timp de 5 minute.
6. Se ia un vas de copt de 30 cm x 20 cm şi se formează un strat folosind jumătate din tăiţei, sos, brânză de vaci şi mozzarella.
7. Se repetă pentru a forma un al doilea strat.
8. Se presară deasupra cu parmezan.
9. Se coace descoperit la 180°C timp de 25 minute, până când tăiţeii sunt fragezi şi sosul fierbe.
Observaţii
Cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.