Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Mix de legume Malai
Mixul de legume Malai este o mâncare indiană.
Ingrediente
3 ardei gras verde
1 ardei din fiecare culoare portocaliu, galben şi roşu
1 cană de mazăre
1 ceaşcă morcov tocat
1 lingură smântână
1 litru frişcă
nuci de caju pentru garnitură
4 roşii mari
3-4 ardei verde iute (în funcţie de cât de condimentată se doreşte)
pătrunjel uscat şi coriandru
garam masala
praf de ardei iute roşu
curcumă
1 cană brânză proaspătă (paneer) cuburi
1 lingură unt sau ulei
sare după gust
coriandru pentru ornat
Mod de preparare
1. Se taie ardeii în bucăţi de un centimetru.
2. Se taie ardeiul iute verde în bucăţi fine.
3. Se găteşte paneer până se rumeneşte şi se pune deoparte.
4. Se pune un pumn de nuci de caju în apă caldă pentru pasta cremoasă.
5. Se macină roşiile şi nucile caju înmuiate într-o pastă fină. Se pune aceasta pastă deoparte.
6. Se gătesc legumele tocate, ardeiul iute verde, patrunjelul şi se usucă în unt sau ulei până când sunt gata.
7. Se adaugă pasta de roşii la legume şi se fierbe timp de 5 minute.
8. Se adaugă garam masala, praf de ardei iute roşu, sare şi curcuma după gust; se fierbe timp de 2 minute.
9. Se adaugă frişca şi smântâna şi se lasă la fiert până crema se îngroaşă.
10. Se adaugă brânza paneer şi se amestecă bine.
11. Se decorează cu coriandru şi nuci caju.
12. Se serveşte fierbinte, cu pâine indiană naan sau roti (asemănătoare cu lipia libaneză).
Observaţii
• Se pot alege şi alte legume, zuchini, brocoli.
• Timpul de preparare este de 30 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru zece porţii.