Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Paste cu roşii
O mâncare consistentă, pentru toată familia.
Ingrediente
300 grame paste spirale mari
2 linguri de ulei de măsline extra virgin
2 căţei de usturoi, mari, zdrobiţi şi tocaţi mărunt
4 roşii mari coapte, bine tăiate, cu totul
un pumn de frunze de busuioc
sare şi piper, după gust
4 linguri de brânză rasă fin, tip parmezan
Mod de preparare
1. Se gătesc pastele în multă apă clocotită cu sare timp de 10-12 minute. Se gustă o bucată de paste din timp în timp şi se opresc de la gătit atunci când sunt încă crocante.
2. Se încălzeşte uşor uleiul de măsline într-o tigaie mare. Când este fierbinte, se adaugă usturoiul şi se prăjeşte până se colorează uşor.
3. Se adaugă roşiile şi se găteşte pentru câteva minute, amestecând ingredientele. În cazul în care roşiile lasă mult lichid, se creşte căldura un pic, apoi se reduce. Se adaugă busuiocul şi se micşorează focul.
4. Se opreşte focul la paste şi se foloseşte o lingură cu fante pentru a transfera pastele la sosul din cealaltă tigaie. Nu este o problemă dacă se transferă şi un pic de apă.
5. Se condimentează după gust, se amestecă şi se toarnă pastele într-un castron mare pentru servire.
6. Se împrăştie brânză pe tot vasul.
Observaţii
Timpul de preparare este de 20 - 25 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 3 porţii.