Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Paste sud-vest
O reţetă de paste cu condimente şi legume din sud-vestul Statelor Unite ale Americii.
Ingrediente
340 grame paste (eventual scoici)
2 linguri ulei de măsline
1 ceapă, tocată
1 ardei gras verde, tocat
1 cutie boabe de porumb dulce, scurse
1 cutie fasole neagră, scursă
1 cutie roşii curăţate şi tăiate cubuleţe, cu suc
1/4 ceaşcă de salsa
1/4 ceaşcă măsline negre feliate, scurse
1 1/2 linguri de taco mix de condimente
sare şi piper după gust
Mod de preparare
1. Se pune într-o oală mare un litru de apă uşor sărată şi se aduce la fierbere.
2. Se adaugă pastele şi se gătesc 8 până la 10 minute, până când pastele sunt al dente; se scurg de apă.
3. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mare la foc mediu.
4. Se găteşte ceapa şi ardeiul gras în ulei până se rumenesc uşor, aproximativ 10 minute.
5. Se amestecă porumbul, fasolea, roşiile, salsa, măslinele, taco, sare şi piper. Se gătesc până se încălzesc bine, aproximativ 5 minute.
6. Se pun legumele încălzite în paste, se amestecă bine şi se serveşte.
Observaţii
Pastele sud-vest pot fi servite calde sau reci. Timpul de preparare este de aproximativ 15 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.