Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Piperade
Piperade este o specialitate bască din usturoi, roşii şi ardei, gătiţi in ulei de măsline.
Ingrediente
ulei de măsline
ceapă fin feliată
3-4 ardei roşii şi verzi tocaţi în părţi destul de mari
3-4 roşii coapte mari, curăţate şi tocate. Ideal este să fie curăţate şi de seminţe
ardei iuţi, după gust
2 căţei de usturoi, tocaţi
cimbru, frunze de dafin
4 ouă bătute
Mod de preparare
1. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie largă pentru prăjit. Se adaugă treptat ceapa şi se găteşte până devine puţin moale.
2. Se adaugă ardeii şi se gătesc uşor timp de 10 minute.
3. Se adaugă roşiile, usturoiul, ardeiul iute şi ierburile şi se continuă să se gătească până când totul este destul de moale.
4. Se adaugă ouăle bătute la amestec şi se găteste exact ca o omletă, adică se ia de pe foc atunci când începe să se îngroaşe.
5. Se serveşte cu o felie mare de grătar, ideal şuncă Bayonne pusă deasupra. Pentru cei care nu mănâncă şuncă, se poate folosi o felie de pâine.