Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Quiche
Quiche este o budincă custard neîndulcită, adesea cu umpluturi savuroase. Iniţial servită în Germania, quiche a fost adoptată de Franţa şi este considerată mâncare tradiţională franceză.
Ingrediente
5 ouă de găină
1 şi 1/3 ceaşcă (320 ml) smântână (aproximativ 30% grăsime)
1 linguriţă tarhon proaspăt tocat
1 linguriţă nucsoară
1/4 linguriţă sare
1/8 linguriţă piper
1 aluat de plăcintă gata pregătit congelat
3/4 cană (180 ml) brânză elveţiană proaspăt rasă
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 190° Celsius.
2. Se pun ouăle, smântâna, tarhonul, nucsoara, sarea şi piperul într-un blender. Se amestecă scurt timp, până când formează un amestec omogen.
3. În aluatul de plăcintă, se pun straturi de brânză mărunţită şi amestecul din blender până ce crusta este plină.
4. Se coace timp de 35-40 minute; o scobitoare sau furculiţă introdusă în mijloc ar trebui să iasă curată.
5. Se scoate din cuptor şi se lasă să se răcească timp de cel puţin 20 de minute înainte de servire.
Observaţii
Se poate face cu ceapă sote, broccoli sote şi brânză Cheddar mărunţită.
Quiche va continua să se gătească după ce este scos din cuptor. Nu se taie înainte de a se stabiliza. Timpul de preparare este de aproximativ 75 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.