Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Risotto toscan cu ciuperci
O mâncare italiană fără carne.
Ingrediente
¼ ceaşcă unt nesărat
2 căţei de usturoi, tocaţi
2 linguri ceapă eşalotă, tocată
½ ceaşcă ciuperci porcini uscate
1 ceaşcă ciuperci albe cuburi
1½ căni de orez risotto
½ ceaşcă de vin alb
5 ceşti supă de legume
¼ ceaşcă smântână
1 ceaşcă de parmezan, brânză Romano, sau brânză Asiago
sare şi piper proaspăt măcinat după gust
1 lingură pătrunjel tocat
Mod de preparare
1. Se păstrează caldă supa de legume într-o cratiţă de dimensiuni medii.
2. Se combină untul, usturoiul, ceapa eşalotă, ciupercile şi orezul într-o tigaie mare la foc mediu.
3. Se încălzeşte timp de aproximativ 2 minute, amestecând bine.
4. Se adaugă vin alb şi se fierbe pe foc mic timp de 2 minute.
5. Se adaugă supa de legume, se adaugă smântână şi se fierbe la foc mic până când lichidul este absorbit, aproximativ 25 de minute, amestecând periodic.
6. Se adaugă brânză, sare şi piper după gust.
7. Se decorează cu pătrunjel şi brânză rasă.
Observaţii
Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.