Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Risotto toscan cu ciuperci

    O mâncare italiană fără carne.

    Ingrediente

    ¼ ceaşcă unt nesărat
    2 căţei de usturoi, tocaţi
    2 linguri ceapă eşalotă, tocată
    ½ ceaşcă ciuperci porcini uscate
    1 ceaşcă ciuperci albe cuburi
    1½ căni de orez risotto
    ½ ceaşcă de vin alb
    5 ceşti supă de legume
    ¼ ceaşcă smântână
    1 ceaşcă de parmezan, brânză Romano, sau brânză Asiago
    sare şi piper proaspăt măcinat după gust
    1 lingură pătrunjel tocat

    Mod de preparare

    1. Se păstrează caldă supa de legume într-o cratiţă de dimensiuni medii.

    2. Se combină untul, usturoiul, ceapa eşalotă, ciupercile şi orezul într-o tigaie mare la foc mediu.

    3. Se încălzeşte timp de aproximativ 2 minute, amestecând bine.

    4. Se adaugă vin alb şi se fierbe pe foc mic timp de 2 minute.

    5. Se adaugă supa de legume, se adaugă smântână şi se fierbe la foc mic până când lichidul este absorbit, aproximativ 25 de minute, amestecând periodic.

    6. Se adaugă brânză, sare şi piper după gust.

    7. Se decorează cu pătrunjel şi brânză rasă.

    Observaţii

    Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA