Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Spanac cu porumb
Copiii se vor bucura de acest fel de mâncare gustoasă cu porumb.
Ingrediente
500 g de spanac tocat congelat
o jumătate de ceaşcă de ceapă albă tocată
un sfert de ceaşcă de ceapă verde tocată
400g de porumb cremă
o lingură ulei de rapiţă
2 linguriţe otet
o linguriţă sare
piper negru
o jumătate de ceaşcă de pesmet prăjit
2 linguri de parmezan ras
Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 12 porţii, de câte o jumătate de ceaşcă fiecare.
Mod de preparare
1. Se preîncălzeşte cuptorul la 200°C. Se incălzeşte încet spanacul congelat într-o cratiţă la foc mediu. Se scurge excesul de lichid.
2. Se combină spanacul, ceapa, porumbul cremă, uleiul de rapiţă, oţetul, sarea şi piperul într-un vas ce rezistă în cuptor.
3. Se împrăştie pesmetul şi parmezanul pe deasupra vasului.
4. Se coace timp de 20-30 minute.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 100
• Grăsimi totale: 3 g
• Grăsimi saturate: 1 g
• Colesterol: 1 mg
• Sodiu: 419 de mg
• Fibre: 3 g
• Proteine: 4 g
• Carbohidraţi: 18 g
• Potasiu: 233 mg