Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă de ciuperci
O supă simplă, des pregătită în America de Nord.
Ingrediente
225 grame unt
1 cană făină
12 ceşti de supă (apa în care au fiert legume)
6 linguri ulei de măsline extra-virgin
4 ceşti ciuperci portobello felii
4 ceşti felii shiitakes
4 ceşti de ciuperci buton, feliate
½ ceaşcă sherry
Mod de preparare
1. Se topeşte jumătate din unt într-o oala mare la foc mediu.
2. Se adaugă o jumătate de ceaşcă de făină, amestecând continuu, pentru a forma o pastă moale.
3. Se găteşte şi se continuă să se amestece în mod constant, până ce pasta ia o culoare galben pal, aproximativ 5 minute.
4. Se adaugă încet supa în amestec.
5. Se aduce la fierbere, amestecând des. Se reduce focul la putere mică.
6. Se topeşte restul de unt şi uleiul de măsline într-o cratiţă mare la foc mediu-mare.
7. Se adaugă portobellos, shiitakes şi ciupercile buton şi se fac sote până când ciupercile sunt moi şi lasă apa, 5-10 minute.
8. Se ia cratiţa de pe foc şi se adaugă la ciuperci jumătatea de ceaşcă de făină rămasă, amestecând uşor pentru a încorpora făina.
9. Se adaugă ciupercile la supă în oala mare.
10. Se adaugă sherry.
11. Se găteşte, amestecând ocazional, până când aromele sunt contopite şi supa s-a îngroşat uşor, aproximativ 10 minute.
12. Se serveşte caldă.
Observaţii
Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 12 porţii.