Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă picantă de roşii
O supă pentru sfârşitul verii, care se poate servi cu crutoane.
Ingrediente
4 căni roşii cubuleţe (din conservă)
4 căni smântână
1 linguriţă zahăr
½ linguriţă piper alb măcinat
¼ linguriţă de sare
¼ linguriţă usturoi granulat
1/8 linguriţă piper Cayenne (ardei iute)
Mod de preparare
1. Într-un blender se pun roşiile, smântâna, zahărul, piperul, sarea, usturoiul şi piperul Cayenne.
2. Se pune supa într-o cratiţă şi se aduce la fierbere la foc mare.
3. Se reduce focul şi se fierbe, amestecând ocazional, până se îngroaşă supa, 20 - 30 de minute.
4. Se serveşte caldă.
Observaţii
Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 4 porţii.