Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă Tourin
O supă de usturoi din sud-vestul Franţei.
Ingrediente
10-12 căţei de usturoi, tocaţi
1 lingură ulei de măsline
1 lingură de făină
apă cât este necesar
sare după gust
un ou
piper pentru gust
1 linguriţă oţet
pâine
Mod de preparare
1. Într-o tigaie, se rumeneşte usturoiul tocat, în ulei de măsline.
2. Se adaugă făina.
3. Se amestecă bine, apoi se fierbe o clipă.
4. Se adaugă apă fierbinte sărată şi se fierbe timp de 10 minute.
5. Într-un vas separat, se amestecă gălbenuşul de ou cu piper şi oţet.
6. Se adaugă albuşul de ou la supă, agitând cu un tel, astfel încât să nu se formeze bucăţi mari de albuş.
7. Se găteşte timp de 5 minute.
8. Se ia de pe foc şi se adaugă amestecul de gălbenuş de ou, amestecând din nou pentru a se evita coagularea.
9. Se pun felii subţiri de pâine în fiecare bol de supă şi se toarnă supa peste. Se mănâncă caldă.