Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă Zelenchukova
O supă vegetariană din Bulgaria.
Ingrediente
2-3 cartofi
1-2 morcovi
1/2 ţelină
1-2 ardei
1/4 dintr-o varză mijlocie
1 ceapă
2-3 roşii
1 sfeclă roşie
1 lingură făină
1 linguriţă boia de ardei
100g iaurt
1 ou
100 g caşcaval
ulei de floarea soarelui
sare
pătrunjel
Mod de preparare
1. Se pun ţelina cubuleţe, morcovii, varza fin tăiată şi ardeii în apă clocotită cu sare.
2. Se adaugă cartofii cuburi, când celelalte legume sunt moi.
3. Se fierbe sfecla cubuleţe.
4. Se prăjeşte ceapa tocată mărunt până se înmoaie, apoi se adaugă faină, boia de ardei şi roşii rase.
5. Se adaugă amestecul la legumele care fierb şi se fierb în continuare timp de o jumătate de oră.
6. Se adaugă sfecla.
7. Se îngroşă cu un ou bătut în iaurt.
8. Se serveşte cu pătrunjel tocat mărunt şi caşcaval ras.