Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Terci de ovăz

    Este un fel de mâncare simplu, făcut prin fierberea cerealelor (fulgi de ovăz în mod obişnuit), în apă sau lapte.

    Ingrediente

    1/2 cană (45 g) fulgi de ovăz sau alte cereale
    3/4 cană (180 ml) apă
    3/4 cană (180 ml) lapte

    Mod de preparare

    1. Se amestecă ovăzul şi apa, se aduce la fierbere, apoi se acoperă cu un capac.

    2. După barbotare, se amestecă, se reduce temperatura la cea mai mică posibil şi se menţine la foc mic. Se ia capacul şi se urmăreşte pentru a nu da în foc.

    3. Se amestecă la fiecare minut.

    4. După cinci minute, se scoate capacul, se adaugă laptele şi se amestecă bine.

    5. Se amestecă bine şi se păstrează pe foc până se termină de amestecat.

    Observaţii

    La servire se pot adăuga stafide, miere, sirop de arţar sau zahăr brun, puţină sare sau scorţişoară, banane, struguri. Se poate utiliza lapte de soia în loc de lapte de vacă. Uleiul de porumb merge bine cu miere şi smochine. Mierea se combină bine cu mere şi scorţişoară.

    Se pot lăsa cerealele în apă peste noapte la înmuiat. La preparare se schimbă apa. Se reduce astfel timpul de preparare.

    Se poate prepara şi doar cu apă sau doar cu lapte.

    Timpul de preparare este de 15 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru o porţie.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA