Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Plăcintă cu acelga sau sfeclă elveţiană
Plăcintă cu acelga sau sfeclă elveţiană (torta de acelga) este similară cu plăcinta cu spanac consumată în unele regiuni din Italia în timpul Paştelui, numită Torta Pascualina, cu spanakopita din Grecia şi consumată tradiţional în Gibraltar în Vinerea Mare.
Ingrediente
1 pachet de aluat de patiserie sau se face amestecand un pahar de ulei de măsline şi unul de apă, apoi adăugând făină până se realizează aluatul moale.
6 legături de acelga (sfeclă elveţiană)
6 ouă
pesmet
caşcaval ras
pătrunjel
2 linguriţe usturoi tocat
condimente după gust
Mod de preparare
1. Se scot tulpinile de acelga.
2. Se spală frunzele foarte bine pentru a elimina orice granulaţie sau urme de sol. Se fierb frunzele de acelga, se scurg foarte bine şi se toacă. Se prăjesc timp de câteva minute în ulei de măsline fierbinte.
3. Se întinde aluatul într-o tavă de plăcintă pentru cuptor, lăsând suficient aluat pentru a închide plăcinta mai târziu.
4. Se bat ouăle şi se adaugă toate ingredientele.
5. Se adaugă amestecul la acelga şi se amestecă toate împreună.
6. Se umple vasul de plăcintă cu acest amestec şi se închide plăcinta cu aluat.
7. Se găteşte la cuptor la 150°C timp de aproximativ 30 de minute sau până când plăcinta este frumos rumenită şi are o culoare aurie.
Observaţii
Se pot pregăti şi fierbe frunzele cu o seară înainte.