Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Plăcintă albaneză cu legume

    Plăcinta albaneză este în general realizată din foi de patiserie subţiri, care pot fi rulate acasă. Cele mai multe dintre plăcinte nu sunt dulci, în schimb umplutura de plăcintă conţine aproape întotdeauna cimbru. Astfel, o bucată de plăcintă poate servi şi ca fel principal al mesei.

    Ingrediente

    1 cană (240 ml) ulei de măsline
    un pachet şi jumătate (sau aproximativ 30) foi de patiserie
    680 g spanac, tocat
    1 cană (240 ml) cuburi de brânză feta
    o jumătate de ceaşca (120 ml) de ceapă verde tocată
    2-3 ouă
    o linguriţă şi jumătate de sare

    Mod de preparare

    1. Se unge o tavă de plăcintă, de mărime medie, cu ulei.

    2. Se pun două foi de plăcintă, se ung cu ulei, apoi se pun încă două foi și se repetă procedura până când jumătate din foi sunt în tavă. Acestea trebuie să iasă din tavă cu aproximativ un centimetru.

    3. Se presară cu sare spanacul, apoi se amesteca bine cu mâna. Se adaugă brânză feta, ulei, ceapă, ouă şi sare şi se împrăştie acest amestec peste foile de patiserie din tavă. Se acoperă spanacul cu restul de foi de patiserie, repetând procedura şi apoi se rulează marginile foilor peste plăcintă, se presară deasupra cu ulei şi se coace moderat la 175°C, timp de aproximativ 45 minute, sau până se rumeneşte.

    4. Se serveşte caldă, însoţită de lapte bătut, iaurt sau cu prune uscate fierte refrigerate. Uneori, se adaugă la masă o salată verde.

    Observaţii

    Cantităţile indicate sunt pentru 4-6 porţii.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA