Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Spumă instant de ciocolată
Ingrediente
o jumătate de cană pudră de cacao neindulcită
un sfert de cană cafea plus două linguri de cafea fierbinte
un vârf de cuţit de sare
500 grame smântână (frişcă)
două treimi de cană zahăr pudră
30 grame brandy de cireşe, brandy de ciocolată, sau lichior de cafea
6 ceşti de ciocolată sau scoici
un baton mic de ciocolată (pentru garnitură)
6 cireşe maraschino
Metoda de preparare
1. Se amestecă într-un bol mediu, pudră de cacao, cafea şi sare. Trebuie să se amestece uşor şi să se ajungă la consistenţa ciocolăţii topite.
2. Se mai amestecă încă o lingură de cafea dacă este prea gros. Se pune deoparte.
3. Se bate smântâna timp de 1 minut într-un castron mare, cu un mixer electric.
4. Se adaugă zahărul pudră şi se bate pentru un minut.
5. Se adaugă lichiorul şi pudra de cafea şi cacao.
6. Se bate pe maxim, aproximativ un minut.
7. Se toarnă spuma într-o pungă de plastic medie şi se închide prin răsucire partea de sus.
8. Se taie cu foarfeca un colț.
9. Se aranjează cupele pentru ciocolată pe o tavă.
10. Se strânge punga pentru a scurge spuma în cupele de ciocolată.
12. Se rade din batonul de ciocolată peste cupele umplute cu spumă, permiţând ca unele dintre aşchiile de ciocolată să se împrăştie pe tavă.
13. Se pune o cireaşă deasupra fiecărei cupe.
Observaţii
• Se pune la frigider dacă nu se serveşte imediat.
• Timpul de preparare este de 15 minute, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.