Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Ciuperci umplute cu legume

    Un fel de mâncare sau o garnitură pentru orez sau paste.

    Ingrediente

    1 cană oţet balsamic
    1/2 linguriţă praf de usturoi
    1/2 linguriţă praf de ceapă
    4 ciuperci mari Portobello, curăţate şi fără tulpini
    2 linguri ulei de măsline
    1 vânătă mică, curăţată şi tăiată cuburi
    1 cană cu spanac congelat
    1/2 cană mozzarella mărunţită
    2 roşii prune, cuburi
    1 borcan inimi de anghinare în saramură, uscate şi tocate
    1/4 ceaşcă parmezan ras

    Mod de preparare

    1. Se combină oţetul balsamic, praful de usturoi şi ceapa într-un castron. Se pun ciupercile într-o pungă şi se toarnă uniform amestecul peste ele. Se pun în frigider la marinat timp de o oră.

    2. Se încălzeşte uleiul de măsline într-o tigaie mică, la foc mediu şi se amestecă treptat vinetele şi spanacul. Se gătesc bine până când vinetele sunt uşor rumenite.

    3. Se setează temperatura cuptorului la 180°C şi se unge uşor cu ulei un vas de 22 cm x 32 cm care se poate pune în cuptor.

    4. Se scot ciupercile din frigider după o oră, se scot din pungă şi se pun în vasul pentru cuptor, cu palaria în jos. Se pun uniform vinetele şi amestecul de spanac peste ciuperci şi se garnisesc cu mozzarella. Roşiile şi inimile de anghinare se distribuie în mod egal între ciuperci. La urmă, se presară parmezan.

    5. Se pune vasul în cuptorul preîncălzit şi se coace doar până când brânza începe să se topească, nu mai mult de 15 minute. Pentru cele mai bune arome, se manâncă în timp ce sunt încă fierbinţi.

    Observaţii

    • Majoritatea ingredientelor sunt opţionale şi ţin de gustul şi creativitatea fiecăruia.

    • Ciupercile umplute cu legume se pot mânca singure sau cu o porţie de orez brun, ori cu paste de grâu. Dacă se doresc mai puţine calorii, se poate renunţa la brânzeturi.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA