Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Morcovi Kinpira
Ingrediente
250 grame morcovi, tăiaţi
o lingură ulei vegetal, de preferinţă ulei de susan
apă
sos tamari sau sos de soia shoyu, după gust
Mod de preparare
1. Se taie morcovii în bucăţi subţiri cât un băt de chibrit.
2. Se toarnă o cantitate mică de ulei într-o cratiţă şi se gătesc puţin bucăţile de morcov.
3. Se adaugă apă cât pentru a acoperi pe jumătate bucăţile de morcov.
4. Se așează capacul pe oală şi se lasă morcovii să fiarbă pentru scurt timp la foc mediu-scăzut.
5. Se adaugă puţin sos tamari sau shoyu.
Observaţii
Morcovii Kinpira sunt un fel de mâncare japonez. Kinpira se traduce aproximativ cu sote şi fierbere. Scopul este de a găti legume rădăcinoase, cum ar fi morcovi şi rădăcină de brusture, într-o cantitate minimă de apă, astfel încât acestea să fie fierte uşor, fără a-şi pierde gustul sau valoare nutritivă în apa de gătit aruncată.