Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Orez brun
Ingrediente
224 grame brânză topită cuburi
o cană ciuperci
o cană mazăre dulce
3 căni de orez brun fiert
spray de gătit
o jumătate de ceaşcă de migdale tăiate în felii subţiri
Mod de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 180° C.
2. Se găteşte orezul în conformitate cu instrucţiunile.
3. Se combină brânza, ciupercile, mazărea şi orezul într-un castron mare.
4. Se aplică un strat de ulei cu spray de gătit pe un vas termorezistent de un litru şi jumătate.
5. Se pune amestecul într-un vas termorezistent.
6. Se acoperă şi se coace timp de 20 - 25 minute.
7. Se presară migdale pe deasupra.
8. Se mai coace încă 5 minute.
Observaţii
Timpul de preparare este de o jumătate de oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 6-8 porţii.