Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Orez cu legume prăjite
O mâncare consistentă, dar vegetariană.
Ingrediente
2 pachet morcovi, tăiaţi 5 x 1 x 1 cm
1 pachet muguri de fasole, înmuiaţi în apă fierbinte
1 pachet broccoli, înmuiat în apă fierbinte
1 pachet de ciuperci, înmuiate în apă fierbinte, se taie în 3 bucăţi
1/2 pachet de varză, tăiată în bucăţi de 2 cm
4 fire de praz, se taie în bucăţi de 1,5 cm
3 linguri ulei de porumb
3 căţei de usturoi
1/4 ceapă mare
1 cană de orez fiert, cald
2 linguri sare
1,5 linguri sos de soia uşor
1 lingură sos de scoici
1 lingură piper
Mod de preparare
1. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie, se prăjeşte ceapa şi usturoiul şi se amestecă la 25 de secunde. Se amestecă până începe să emane miros.
2. Se adaugă orezul, apoi se adaugă toate legumele; se adaugă în final puţină sare, sosul de soia, sosul de stridii şi piperul. Se amestecă bine.
3. Se serveşte.
Observaţii
Timpul de preparare este de o oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 5 porţii, fiecare având 160 de kilocalorii.