Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Pâine cu bere


    Pâine cu bere.

    Ingrediente

    3 căni făină 375 grame
    2 linguriţe sare 12 grame
    340 grame de bere, caldă este mai bine
    3¾ linguriţe praf de copt 17,25 grame
    1 la 4 linguri de miere, în funcţie de cât de dulce se doreşte
    21-84 grame ulei

    Mod de preparare

    1. Se încălzeşte cuptorul la 180°C.

    2. Se unge cu ulei o tavă de pâine de 23x13x8 cm.

    3. Se amestecă bine făina cu sarea şi cu praful de copt.

    4. Se combină ingredientele uscate cu bere şi miere.

    5. Se amestecă bine.

    6. Se adaugă mai multă făină, dacă este necesar pentru a face o consistenţă bună.

    7. Se întinde aluatul în tava pregătită.

    8. Se coace 40-45 minute sau până când se rumeneşte şi o scobitoare introdusă în centru iese curată.

    9. Se serveşte caldă.

    Observaţii

    • Această pâine poate avea o coajă foarte tare, ceea ce face oarecum dificilă felierea.

    • Berea mai închisă la culoare va produce o pâine mai închisă la culoare, berea mai deschisă, va produce pâine mai albă.

    • Timpul de preparare este de o oră şi un sfert.




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA