Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Pâine de porumb
Ingrediente
1 cană făină de porumb
1 cană făină
4 linguriţe praf de copt
o jumătate de linguriţă de sare
1 cană lapte
1 ou
un sfert de cană de unt sau de margarină
un sfert de cană zahăr, opţional
200 grame boabe de porumb din conservă, opţional
un sfert de ceapă tăiată mărunt, opţional
Metoda de preparare
1. Se încălzeşte cuptorul la 218°C. Se unge o tavă de copt de 20 cm.
2. Se amestecă făină de porumb, făină, praf de copt, sare şi zahăr într-un bol mare.
3. Se adaugă oul, laptele şi untul sau margarina.
4. Se bate până se amestecă bine, aproximativ un minut.
5. Se lasă la cuptor timp de 20-25 de minute sau până când o scobitoare introdusă în centru iese curată. În cazul în care se adaugă boabele de porumb, se creşte timpul cu aproximativ 50%.
6. Se serveşte fierbinte.
Observaţii
Timpul de preparare este de 2 ore, iar cantităţile indicate sunt pentru 8 porţii.