Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Spanac cu stafide şi muguri de pin

    Ingrediente

    4 linguri de seminţe de pin
    2 pungi (300 grame fiecare) frunze de spanac, clătite
    ⅔ cană de stafide aurii fără sâmburi
    ⅛ linguriţă nucşoară
    ⅛ linguriţă de sare

    Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 4 porţii, de câte o cană fiecare. Timp de preparare: 10 minute

    Mod de preparare

    1. Într-o tigaie de mărime medie, în care nu se lipeşte mâncarea, pusă la foc mare, se pun seminţele de pin şi se amestecă până încep să devină uşor maronii şi miros a prăjit, dar nu a ars. Se pun deoparte.

    2. Se pune tigaia la foc mediu-mare. Se adaugă un sfert de cană de apă. După ce începe să fiarbă, se adaugă o mână de spanac. Se găteşte şi se amestecă până când începe să se ofilească. Apoi se împinge spre partea laterală a tigăii şi se adaugă un alt sfert de cană de apă şi o mână de spanac. Se continuă până când tot spanacul a fost fiert, adăugând stafidele cu ultima mână de spanac.

    3. Se presară cu nucşoară şi sare. Se găteşte şi se amestecă până când tot spanacul este ofilit şi stafidele sunt calde.

    4. Se ia de pe foc. Se elimină excesul de apă. Se pune o cană de spanac şi stafide într-un bol. Se acoperă cu seminţe de pin şi se poate mânca.

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 76
    • Grăsimi totale: 3 g
    • Grăsimi saturate: 0 g
    • Colesterol: 0 mg
    • Sodiu: 130 de mg
    • Fibre: 3 g
    • Proteine: 3 g
    • Carbohidraţi: 13 g
    • Potasiu: 510 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA