Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă Alexandra
Supa Alexandra este o masă sănătoasă care încălzeşte.
Ingrediente
1 cană (240 ml) linte
2 linguri (30 ml) orz
1 lingură (15 ml) unt
1 ceapă, tocată
3 ceşti (720 ml) apă
2 roşii, decojite, fără seminţe, tăiate cuburi
sare şi piper, după gust
Mod de preparare
1. Se lasă la înmuiat lintea şi orzul împreună peste noapte (opţional). Se scurge.
2. Se prăjeşte ceapa în unt până se înmoaie.
3. Se adaugă linte, orz şi apă. Se găteşte până când lintea este fragedă (va dura mai mult dacă boabele nu sunt înmuiate).
4. Se adaugă roşiile, atunci când supa este aproape gata.
5. Se pasează cu un blender sau procesor de alimente.
6. Se reîncălzeşte şi se condimentează după gust.