Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă condimentată de dovleac
O reţetă din Seattle.
Ingrediente
1 lingură unt
1 cană de ceapă, tocată
3 linguri făină
1/2 linguriţă praf de curry
1/4 linguriţă chimen
1/4 linguriţă nucşoară
2 căţei de usturoi, zdrobiţi
1 cană cartofi dulci curăţaţi şi tocaţi
1/4 linguriţă sare
2 cutii cu supă de legume de 400g
1 cutie cu dovleac de 430g
1 cană de lapte 1%
1 lingură de suc proaspăt de lime
Mod de preparare
1. Se topeşte untul într-o cratiţă pentru cuptor la foc mediu-mare. Se găteşte ceapa timp de 3-4 minute, apoi se adaugă făină, curry, chimen şi nucşoară şi se găteşte timp de 1 minut.
Se adaugă cartofii dulci, sarea, supa de legume şi dovleacul şi se aduce la fierbere. Se reduce focul la mediu-scăzut şi se fierbe, parţial acoperit timp de aproximativ 20-25 de minute sau până când cartofii dulci sunt fierţi şi moi. Se ia de pe foc şi se lasă timp de 10 minute să se răcească.
2. Se pune jumătate din amestecul de dovleac într-un blender şi se omogenizează. Folosind un filtru, se toarnă supa înapoi în cratiţă. Se repetă cu restul de supă.
3. Se pune focul la mediu, apoi se pune laptele în amestec şi se fierbe timp de 5 minute sau până când supa este încălzită.
4. Se ia de pe foc şi se adaugă sucul de lime.
Observaţii
Timpul de preparare este de a oră, iar cantităţile indicate sunt pentru 6 porţii.
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 128
• Grăsimi totale: 3 g
• Grăsimi saturate: 2 g
• Colesterol: 7 mg
• Sodiu: 351 mg
• Carbohidraţi total 19 g
• Fibre 3 g
• Zahăr 0 g
• Proteine 6 g
• Vitamina A 405%
• Vitamina C 15%
• Calciu 8%
• Fier: 8%