Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă cu trei feluri de ghimbir
O reţetă din regiunea Languedoc, Franţa.
Ingrediente
1 litru suc proaspăt de portocale, neîndulcit
1 litru suc proaspăt de roşii
150g ceapă
2 linguri ulei de măsline
1 linguriţă pulbere de ghimbir uscat
3 linguriţe rădăcină de ghimbir proaspăt rasă fin
3 linguriţe tije de ghimbir în sirop de zahăr
1 linguriţă pătrunjel tocat
1 linguriţă sare
1 crenguţă cimbru
1 frunze de dafin
1 morcov mare
Mod de preparare
1. Se curăţă, se taie şi se prăjește ceapa, fără să devină maro.
2. Se curăţă şi se taie morcovul.
3. Se amestecă toate împreună, cu excepţia tijelor de ghimbir şi se fierbe timp de patruzeci de minute.
4. Se toacă mărunt tijele de ghimbir.
5. Se adaugă tijele tocate de ghimbir.
6. Se reîncălzeşte, se verifică condimentele şi se serveşte.