Ştiri şi informaţii din toată lumea
    Nutriţie / Reţete de mâncăruri

    Supă de linte

    Supa de linte este un început consistent şi delicios pentru o masă completă. Această supă are un conţinut scăzut în grăsimi şi are mai puţin sodiu decât majoritatea supelor la conservă.

    Ingrediente

    2 linguri ulei de măsline
    2 morcovi de mărime medie, cuburi
    2 tulpini de ţelină de mărime medie, tocate
    1 ceapă mică galbenă, tocată
    2 căţei de usturoi, tocaţi
    1 linguriţă oregano uscat
    1 linguriţă busuioc uscat
    ½ linguriţă piper negru
    2 ceşti linte uscată
    400 g roşii zdrobite
    2 ceşti bulion de legume
    6½ căni de apă

    Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 11 porţii, de câte o cană fiecare.

    Mod de preparare

    1. Într-o oală mare de supă, se încălzeşte uleiul la foc mediu. Se adaugă morcovi, ţelină şi ceapă; se găteşte şi se amestecă până când ceapa este fragedă.

    2. Se adaugă usturoi, oregano, busuioc şi piper. Se găteşte timp de 2 minute.

    3. Se adaugă lintea şi roşiile, apoi se adaugă bulionul de legume şi apa. Se acoperă şi se aduce la fierbere. Se reduce flacăra şi se fierbe timp de cel puţin o oră sau până când lintea se frăgezeşte.

    4. Consumaţi cantitatea dorită şi păstraţi restul de supă în frigider. Supa va avea un gust bun şi a doua zi!

    Fiecare porţie conţine

    • Calorii: 151
    • Grăsimi totale: 3 g
    • Grăsimi saturate: 0 g
    • Colesterol: 0 mg
    • Sodiu: 248 de mg
    • Fibre: 7 g
    • Proteine: 9 g
    • Carbohidraţi: 24 g
    • Potasiu: 503 mg




    TE-AR MAI PUTEA INTERESA