Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă de linte
Supa de linte este un început consistent şi delicios pentru o masă completă. Această supă are un conţinut scăzut în grăsimi şi are mai puţin sodiu decât majoritatea supelor la conservă.
Ingrediente
2 linguri ulei de măsline
2 morcovi de mărime medie, cuburi
2 tulpini de ţelină de mărime medie, tocate
1 ceapă mică galbenă, tocată
2 căţei de usturoi, tocaţi
1 linguriţă oregano uscat
1 linguriţă busuioc uscat
½ linguriţă piper negru
2 ceşti linte uscată
400 g roşii zdrobite
2 ceşti bulion de legume
6½ căni de apă
Cantităţile de mai sus corespund aproximativ cu 11 porţii, de câte o cană fiecare.
Mod de preparare
1. Într-o oală mare de supă, se încălzeşte uleiul la foc mediu. Se adaugă morcovi, ţelină şi ceapă; se găteşte şi se amestecă până când ceapa este fragedă.
2. Se adaugă usturoi, oregano, busuioc şi piper. Se găteşte timp de 2 minute.
3. Se adaugă lintea şi roşiile, apoi se adaugă bulionul de legume şi apa. Se acoperă şi se aduce la fierbere. Se reduce flacăra şi se fierbe timp de cel puţin o oră sau până când lintea se frăgezeşte.
4. Consumaţi cantitatea dorită şi păstraţi restul de supă în frigider. Supa va avea un gust bun şi a doua zi!
Fiecare porţie conţine
• Calorii: 151
• Grăsimi totale: 3 g
• Grăsimi saturate: 0 g
• Colesterol: 0 mg
• Sodiu: 248 de mg
• Fibre: 7 g
• Proteine: 9 g
• Carbohidraţi: 24 g
• Potasiu: 503 mg