Nutriţie / Reţete de mâncăruri |
Supă de morcovi şi coriandru
O supă frumoasă, o combinatie clasică de coriandru proaspăt şi uscat, adăugat spre sfârşitul preparării pentru a-şi păstra aroma luminoasă potrivită cu morcovul.
Ingrediente
1 lingură ulei de măsline
1 ceapa mare, cuburi
500 g morcovi, cuburi
o linguriţă coriandru măcinat
1,2 litri ciorbă de legume
un buchet mare de coriandru proaspăt, fărâmiţat
sare
piper negru
Mod de preparare
1. Se încălzeşte uleiul într-o tigaie la foc mediu.
2. Se adaugă morcovii şi ceapa. Se gătesc pentru aproximativ 5 minute, până când încep să se înmoaie.
3. Se adaugă coriandrul măcinat, sarea şi piperul. Se găteşte pentru încă un minut.
4. Se adaugă ciorba de legume şi se aduce la fierbere. Se fierbe timp de 10-15 minute, până când morcovii sunt foarte moi.
5. Se amestecă până la omogenizare.
6. Se adaugă coriandrul proaspăt.
7. Se serveşte.