Nutriţie / Dieta |
Rodiile ar putea deţine un secret anti-îmbătrânire
Oamenii de ştinţă de la Institutul federal de tehnologie din Lausanne, Elveţia, au descoperit că rodiile ar putea proteja împotriva uneia dintre cauzele majore ale îmbătrânirii.
Cercetătorii au descoperit că o substanţă conţinută în rodii poate fi transformată de microbii din intestin într-o moleculă care permite celulelor musculare să contracareze efectele îmbătrânirii.
Pe măsură ce oamenii înaintează în vârstă, celulele lor se luptă pentru a-şi recicla mitocondriile, componente din interiorul celulelor care realizează funcţiile vitale.
Degradarea mitocondriilor afectează de-a lungul anilor sănătatea ţesuturilor, inclusiv a muşchilor, şi jocă un rol important în bolile legate de vârstă, cum ar fi maladia Parkinson.
Oamenii de ştiinţă au constatat că o moleculă numită urolithin A a reuşit să stimuleze capacitatea celulelor de a-şi recicla mitocondriile.
Este o substanţă complet naturală şi efectul său este puternic şi măsurabil. Este singura moleculă care poate relansa procesul de curăţare mitocondrială, cunoscut sub numele de mitofagie.
Rodiile conţin doar precursorul acestei molecule miraculoase, care este convertit în urolithin A de către microbii din intestin. Cantitatea de urolithin produsă poate să varieze foarte mult, în funcţie de flora din intestin.
Unele persoane nu o produc deloc şi oamenii de ştiinţă lucrează la o metodă de a da urolithin A oamenilor care nu au microbii potriviţi pentru a-l face ei înşişi.